Jacek Skórski: Niech każdy je co chce, kiedy chce i ile chce.

PiS naprawdę nie ma już nic do zaproponowania skoro straszy jakimiś absurdalnymi scenariuszami. Niech każdy je co chce, kiedy chce i ile chce.
Jak powiedział na antenie Radio Kielce sekretarz Nowej Lewicy w Świętokrzyskiem Jacek Skórski, Kaczyński mówi, że Polacy nigdy nie usłyszą od niego, że mają ograniczyć jedzenie mięsa.

- Polskie rodziny już to robią, bo ceny mięsa w czasie rządów PiS tak wzrosły, że coraz mniej polskich rodzin stać na to, by mięso jeść. W temacie mięsa PiS powinno odpowiedzieć Polkom i Polakom na pytanie jak długo będzie ich stać na kupowanie mięsa i wędlin? Bo te stają się powoli produkatmi luksusowymi. - Za rządów PiS ceny mięsa oszalały! 1 kg kurczaka 2015 - 6,84, 2023 -12,86. 1 kg schabu 2015 - 10,8, 2023 - 18 zł. 1 kg kiełbasy podwawelskiej 2015 - 17,34, 2023 - 27,61. 450 gr. szynki 2015 - 12,90, 2023 - 23 zł. (dane za portalem dlahandlu.pl) - dodaje.

Lewica pozostawiając każdemu wolny wybór nie będzie przestawać w tym, żeby edukować i informować wszystkich, jaki wpływ na środowisko ma konsumpcjonizmy i przemysł. Podkreślamy jednak, że edukacja nie jest ani przymusem, ani nakazem. Edukacja jest po to, by każdy świadomie podejmował wybory. Wybór, nie nakaz.